Schiphol vluchtinformatie > Blog

Reizen en Coronavirus

13/03/2020: Update vluchtinformatie i.v.m. coronavirusHet kabinet schrapt alle vluchten uit de volgende landen die zwaar getroffen zijn door de uitbraak van het coronavirus: China, Iran, Italië en Zuid-Korea. De volgende luchtvaartmaatschappijen hebben hun vluchten van en naar Schiphol geannuleerd:

De meest actuele informatie over schiphol en het Coronavirus vind je op de site Schiphol coronavirus update.

—————

Je wilt binnenkort op vakantie naar een gebied waar nu de coronavirus heerst, hoe moet je hiermee dan omgaan?

Zolang het ministerie van Buitenlandse Zaken geen code rood of oranje heeft afgegeven voor de bestemming waar je naar toe wilt, is er eigenlijk geen reden om niet te gaan. Mocht je toch twijfelen, dan kan je het natuurlijk altijd annuleren. In dit geval kan het je geld kosten indien je geen annuleringsverzekering hebt.

Los van het reisadvies van het ministerie kun je zelf ook controleren in hoeverre de coronavirus heerst in een bepaal gebied. Met onderstaande maps kun je eenvoudig navigeren over alle landen en controleren in hoeverre er is sprake is van de coronavirus.

coronavirus map

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van de coronavirus, daar geldt dan ook een negatief reisadvies voor. Check alle actuele reisadviezen op Nederlanwereldwijd.nl

Vragen en antwoorden over het virus vind je op de site van het RIVM.

Schiphol Parkeren

Het parkeeraanbod op en rondom Schiphol is tegenwoordig groot. Het kan daardoor soms moeilijk zijn een goede keuze te maken voor de juiste parkeergelegenheid. Onderstaand geven we een opsomming van enkele parkeermogelijkheden op en rondom Schiphol.

Schiphol parking

Op Schiphol zijn verschillende parkeergelegenheden waar u gebruik van kunt maken. Onderstaand een opsomming van de mogelijkheden:

P1 Kort Parkeren

Geschikte optie optie voor het ophalen of wegbrengen van reizigers.

P1 Holiday Parking

Deze optie is geschikt voor als u slecht een korte periode (max. 48 uur) dagen wilt parkeren. Kan alleen gereserveerd worden.

P3 Lang Parkeren (garage of terrein)

P3 Lang Parkeren bestaat uit een garage en een parkeerterrein. Parkeren op het parkeerterrein is goedkoper dan in de garage. Beide opties hebben Videotoezicht.

P4 Basic Parking

Op P4 kun je parkeren tegen een heel scherp tarief op Schiphol. Je hoeft minder te betalen, omdat op dit parkeerterrein minder services aangeboden worden. icemedewerkers aanwezig. Uiteraard zijn we wel altijd bereikbaar via de intercom bij debetaalautomaat of slagboom. Voor P4 Basic Parking is online reserveren noodzakelijk.

Op www.schiphol.nl kunt u meer info vinden en eventueel reserveren.

Rondom Schiphol zijn er verschillende parkeerbedrijven waarvan gebruik gemaakt kan worden.

In het voorjaar van 2011 was er veel nieuws omtrent over de praktijken van illegale parkeerterrein rondom schiphol. In de media zijn er destijds veel berichten gepubliceerd over dat de gemeente Haarlemmermeer die illegale parkeerterreinen rondom Schiphol wilde aanpakken. Er zijn vervolgens ook tegenreacties gekomen van bv. parkerenschiphol.com waarin de bewering van de gemeente grotendeels werd tegengesproken. Op keurmerkschipholparkeren.nl kunt u inzien welke bedrijven zijn aangesloten bij de Vereniging van Bedrijven voor Parkeren bij Schiphol. Dit is een samenwerkingsverband van 8 bedrijven die vlakbij Schiphol gelegen zijn en een keurmerk hanteert dat de kwaliteitseisen voor klanten van deze bedrijven waarborgt.

keurmerk schiphol parkeren

Helaas zijn er nog steeds klachten over verschillende parkeerbedrijven.

Valet parking Schiphol

Valet parking is een luxe variant van parkeren, waarbij je bij Schiphol je auto afgeeft aan het parkeerbedrijf en direct door kan gaan naar je vlucht. Het parkeerbedrijf parkeert vervolgens je auto in hun parkeerterrein of parkeergarage. Echter, ook hier zijn er klachten omtrent valet parking rondom Schiphol. Onderstaand enkele voorbeelden van de praktijken van verschillende parkeerbedrijven:

 

Valet Parking fragment Max

https://youtu.be/g_xlBSfNF2M

 

Valet Parking fragment Radar
 

Valet parking fragment Kassa

https://youtu.be/EE9wfT2IKvA

Dit zijn slechts enkele voorbeelden over misstanden met Valet Parking rondom Schiphol. Check daarom altijd de betrouwbaarheid van het parkeerbedrijf en de reviews. Ga niet blind af op aanbiedingen en de prijs! Succes!

 

Vertraging vlucht Schiphol

Schiphol landingsbaan

Is er sprake van vertraging van je vlucht op Schiphol? Dat is uiteraard niet fijn, maar je hebt dan mogelijk wel recht op een financiële (schade)vergoeding.

Wanneer een vlucht namelijk vertraagd is, heb je recht op verzorging. Dit betekent dat je recht hebt op eten, drinken en indien nodig op een hotelovernachting. Bij minder dan twee uur vertraging van jouw vlucht heb je helaas geen rechten.

Echter als een vlucht drie uur of langer vertraagd wordt dan hebben de passagiers recht op een financiële (schade)vergoeding voor het tijdsverlies. De hoogte van deze schadevergoeding is afhankelijk van de duur van de vertraging en de totale afstand van de vertraagde vlucht. Samengevat heb je recht op de volgende schadevergoedingen:

  • € 250,- voor vluchten t/m 1.500 kilometer;
  • € 400,- voor alle vluchten binnen de EU (Europese Unie) van meer dan 1.500 kilometer;
  • € 400,- voor alle vluchten buiten de EU (Europese Unie) tussen de 1.500 en 3.500 kilometer;
  • € 600,- voor alle overige vluchten.

Check ook onderstaand filmpje van EUclaim. EUclaim biedt de service aan om jouw recht op (schade)vergoeding bij de luchtvaartmaatschappij te claimen: